These adverts are supporting the forum's costs and the products/services are not endorsed by the forum owners.
First have you tried?
Log in to Search the Forum for help!
Learn more about using FreeStyler at the FreeStyler WIKI HERE
Learn more about DMX in General at The DMX Wiki HERE

if all else fails and you need a fixture consider the fixture building service HERE

Cue's running with one knob Topic is solved

Questions and discussions regarding FreeStyler Software.
Forum rules
Please do NOT post bugs here! If you spot a potential Bug please report it HERE first then you can chat about it with other users in the appropriate section.
Post Reply
jancsi27
Knows how to turn Lights ON
Posts: 2
Joined: October 17th, 2016, 5:05 pm
FreeStyler Version: 3.6.3
I Use FreeStyler for: DJ

Cue's running with one knob

Post by jancsi27 »

I have a cue list, with 4 sequence, and I would to switch them with one midi knob.
How can I learn the knob in the setup menu?
If the velocity value of the knob is 0-60, turn on the sequence 1 in the cue list
If 61-120 turn on the sequence 2
...

Thank you!
Last edited by jancsi27 on August 16th, 2017, 6:17 pm, edited 1 time in total.



Partyman
FS is my life
Posts: 570
Joined: July 11th, 2007, 8:39 pm
FreeStyler Version: 364
I Use FreeStyler for: Nightclub Lighting
Twitter: twitter.com/
Contact:

Re: Cue's running with one knob

Post by Partyman »

I do not think it will be possible to do what you want with Freestyler

T0NIT0 RMX
Knows how to turn Lights ON
Posts: 7
Joined: February 12th, 2017, 11:07 am
I Use FreeStyler for: DJ

Re: Cue's running with one knob

Post by T0NIT0 RMX »

jancsi27 wrote:
August 15th, 2017, 6:10 pm
I have a cue list, with 4 sequence, and I would to switch them with one midi knob.
How can I learn the knob in the setup menu?
If the velocity value of the knob is 0-60, turn on the sequence 1 in the cue list
If 61-120 turn on the sequence 2
...

Thank you!
hello,

I have an idea for that, but it depends if you like complicated things..
Maybe try to use AutoHotKey (sorry if it's forbidden to talk about other software, but here it's in hope to help) software to make a script that transform midi input in keystroke, say "q" "w" "e" "r".
It should be possible I assume with an appropriate library (https://autohotkey.com/board/topic/2805 ... t-library/)

So learn how it works and create a script that transform you knob value to keystrokes "q" "w" "e" "r" accordingly to its position.

Now in FS just set "a" as a hotkey for sequence 1, "w" as a hotkey for sequence 2, "e" as a hotkey for sequence 3, "r" as a hotkey for sequence 4.

That's just an idea but it's definitely worth a try !

jancsi27
Knows how to turn Lights ON
Posts: 2
Joined: October 17th, 2016, 5:05 pm
FreeStyler Version: 3.6.3
I Use FreeStyler for: DJ

Re: Cue's running with one knob

Post by jancsi27 »

I know this software. But it no good for me, I use the keyboard many times, if I search songs with Virtual Dj.
Thank you, for your idea.

Post Reply

Return to “FreeStyler Software”