These adverts are supporting the forum's costs and the products/services are not endorsed by the forum owners.
First have you tried?
Log in to Search the Forum for help!
Learn more about using FreeStyler at the FreeStyler WIKI HERE
Learn more about DMX in General at The DMX Wiki HERE

if all else fails and you need a fixture consider the fixture building service HERE

Enttec Open DMX Ethernet & Freestyler

Discuss everything regarding DMX interfaces in this forum.
Post Reply
goode552
Knows how to turn Lights ON
Posts: 1
Joined: October 4th, 2013, 2:37 am
FreeStyler Version: 3.5.4

Enttec Open DMX Ethernet & Freestyler

Post by goode552 »

Good day all, I have been working to get this up and running for a few days now with no luck. Here is what I have so far. I have a laptop that's Windows XP, Enttec Open DMX Ethernet, netgear switch, Blizzard Puck RGBA. So far I can get the Enttec Node Manager to test Artnet and I can get the light to come on and off no issues. But I can not get Freestyler to output to the light for some reason. Is there a specific net work address that needs to be used? Thanks in advance for any help with this issue.


walter554
Knows how to turn Lights ON
Posts: 1
Joined: November 2nd, 2013, 4:30 pm
FreeStyler Version: 354
I Use FreeStyler for: Just for the Fun of it.

Re: Enttec Open DMX Ethernet & Freestyler

Post by walter554 »

hi,
I have the same problem and found no solution. so i can not use my Enttec ODE with freestyler.
if you found a solution im interessted.
Grettings from Austria
Walter
walterdmx
Knows how to turn Lights ON
Posts: 2
Joined: November 7th, 2013, 8:38 am

Re: Enttec ODE & Freestyler

Post by walterdmx »

Hello,

i have installed FS 3.5.5 . in the controller preferences there is also the Enttec ode listed.
but i can't get it to work with it.
i have test different configs (btw. where is the config stored ? the freestyler.ini has an artnet defination but it changes not)

Is it really not posible that FS works with Enttec ODE ?

Interface and fixtures works with the Enttec node prg and also with PCDimmer prg.

can someone help.
please
regards
Walter
User avatar
buttza
FS is my life
Posts: 352
Joined: January 7th, 2010, 2:14 pm
FreeStyler Version: 3.6.4
I Use FreeStyler for: Stage Show
Twitter: twitter.com/@buttza
Location: Australia
Contact:

Re: Enttec Open DMX Ethernet & Freestyler

Post by buttza »

Artnet

Ok you need to go to the Freestyler Setup Screen.
Interface
Select Artnet.
Select a network adaptor. Eg. Realtek Gig LAN Card. Should have an IP address assigned by the router. eg.192.168.1.11
Broadcast address would be 192.168.1.255. 255 will transmit across the whole subnet so anything listening for an artnet signal will hear it.

Usually the DMX Ethernet Interface would also have an IP address but it would have to be manual unless you set it up as a DHCP device. The devices IP must be in the same SUBNET. Eg. 192.168.1.xxx

Once you have set this up restart Freestyler.
See how it goes.

I also forgot to mention to turn the firewall of while testing in case you do not have an exception in the exceptions list.
walterdmx
Knows how to turn Lights ON
Posts: 2
Joined: November 7th, 2013, 8:38 am

Re: Enttec Open DMX Ethernet & Freestyler

Post by walterdmx »

Hello,
thanks for your help.

i think it works , the first fixture is bllinking :-)


in the setup Settings from Controller i select
net :0 subnet: 0 and Universe : 0
ip adress from networkadapter of PC 192.168.3.1
broadcast 192.168.3.255

enttec is configured to DMX output and universe :1 and subnet :0


regards
Walter
User avatar
buttza
FS is my life
Posts: 352
Joined: January 7th, 2010, 2:14 pm
FreeStyler Version: 3.6.4
I Use FreeStyler for: Stage Show
Twitter: twitter.com/@buttza
Location: Australia
Contact:

Re: Enttec Open DMX Ethernet & Freestyler

Post by buttza »

Yes that is correct.
I don't think Enttec has a Universe 0. So I think their first Universe is 1.
That is the correct settings for this instance. :)
You should now be able to test your fixtures. :)
Post Reply

Return to “DMX Interfaces”