These adverts are supporting the forum's costs and the products/services are not endorsed by the forum owners.
First have you tried?
Learn more about using FreeStyler at the FreeStyler WIKI HERE
Learn more about DMX in General at The DMX Wiki HERE

if all else fails and you need a fixture consider the fixture building service HERE

Programmatically remove a sequence from the Cuelist?

Questions and discussions regarding FreeStyler Software.
Forum rules
Please do NOT post bugs here! If you spot a potential Bug please report it HERE first then you can chat about it with other users in the appropriate section.
Post Reply
DimAndDimmer
Knows how to turn Lights ON
Posts: 9
Joined: April 26th, 2018, 6:59 pm

Programmatically remove a sequence from the Cuelist?

Post by DimAndDimmer » May 19th, 2018, 7:19 pm

Hi All,
I'm coding a program to play FS cues and sequences.
Is there a way programmatically to remove a sequence from the Cuelist?
I could not find a 'remove sequence' command in the manual (External control for FreeStyler).

Question 2, the manual lists 'Toggle Sequence' commands. What is the difference between the 'Toggle Sequence' and 'Start Sequence' commands?

Any help is greatly appreciated.

-------------
Edit:
To describe the problem I am trying to solve.
If I load CueA that has 3 sequences into the Cuelist and play it. Then I load CueB that has 2 sequences, then sequence #3 from CueA remains in the Cuelist. So I need a way to clear it out of the Cuelist.
Last edited by DimAndDimmer on May 20th, 2018, 10:50 am, edited 1 time in total.



Partyman
FS is my life
Posts: 413
Joined: July 11th, 2007, 8:39 pm
FreeStyler Version: 364
I Use FreeStyler for: Nightclub Lighting
Twitter: twitter.com/
Contact:

Re: Programmatically remove a sequence from the Cuelist?

Post by Partyman » May 19th, 2018, 11:20 pm

Load Cuelist, right click sequence, remove sequence, save cuelist

Toggle is 1 press on and 1 press off (should be the same as start and stop

DimAndDimmer
Knows how to turn Lights ON
Posts: 9
Joined: April 26th, 2018, 6:59 pm

Re: Programmatically remove a sequence from the Cuelist?

Post by DimAndDimmer » May 20th, 2018, 10:47 am

@Partyman,
Thanks for the reply. Much appreciated.

Ok that makes sense on Toggle vs Start.

Re: Remove sequence. Yes I understand how to do it by clicking menu items in the UI. But I was really looking for a way to do it from program code using the commands detailed in the "External Control for FreeStyler" document found in this folder (C:\FreeStyler\Documentation\Sendmessage and TCPIP.pdf)

Post Reply

Return to “FreeStyler Software”