These adverts are supporting the forum's costs and the products/services are not endorsed by the forum owners.
First have you tried?
Log in to Search the Forum for help!
Learn more about using FreeStyler at the FreeStyler WIKI HERE
Learn more about DMX in General at The DMX Wiki HERE

if all else fails and you need a fixture consider the fixture building service HERE

Create fixture in Magic 3D easyview

Fixture File Help & Support, This is not a Request forum we are here to help you not work for you... If you do need a fixture and don't wish to make one yourself or learn then go here : http://www.freestylersupport.com/wiki/f ... on_service
Forum rules
This forum is designed for you to get HELP with building fixtures, Please make an attempt if you get stuck YOU must upload your partial fixture file (as an exported fixture file) so we can point you in the right direction if you don't do this you won't LEARN and if you don't learn you will may never be able to get the fixtures you require. It is Very hard to make fixtures for people when we don't have the same light at hand to test it with after all having the light in front of you makes programing so much easier! That's why we will help but rarely build any fixtures for you. You Alone are the best person to build your fixtures if you need help ask if you want it building for you Don't....
or alternativaly if your willing to pay for fixtures to be created then go here : http://www.freestylersupport.com/wiki/f ... on_service


You can Upload your fixtures as attachments to your posts so there is no need to supply email details Please post any fixtures in the download forum if you require help please contact an Admin/Moderator.
Post Reply
djmaq
Possibly Becoming Qualified FS User
Posts: 52
Joined: August 2nd, 2007, 11:33 am
FreeStyler Version: 2.96h

Create fixture in Magic 3D easyview

Post by djmaq » September 6th, 2007, 11:25 am

Hi there.
Yesterday I tried to creare a magic 3D easyview fixture. I failed! I want to create a Stagefloode. It means one case in wich are 4 lamps. Each lamp has a different colored colour filter. I've no idea how I have to create this fixture. Most times i got an error because there were two channels with the same name or I got an error which causes that no light came out of the case. Can somebody help me?



User avatar
Mattotone
Android Dev (Moderator)
Posts: 1177
Joined: July 10th, 2007, 5:30 pm
FreeStyler Version: BETA
I Use FreeStyler for: Just for the Fun of it.

Re: Create fixture in Magic 3D easyview

Post by Mattotone » September 18th, 2007, 11:25 am

should be an easy fixture to make send us a manual and we can have a go.

Should be quite easy.
Fixture type as other
and would be something like this.

ch1. RGB RED
ch2. RGB Green
ch3. RGB Blue
ch4. Colour -> White
ch5. Dimmer
Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/J4c5G8C
Deploy your next app in seconds. Get $100 in cloud credits from @DigitalOcean using my link: https://m.do.co/t/1dfa4b120c4c

djmaq
Possibly Becoming Qualified FS User
Posts: 52
Joined: August 2nd, 2007, 11:33 am
FreeStyler Version: 2.96h

Re: Create fixture in Magic 3D easyview

Post by djmaq » September 20th, 2007, 10:19 am

Thanx for your help but my fixture has only for channels. First channel dimms color red, second channel dimms color yellow, third channel dimms color green and fourth channel dimms color blue. Your fixture has five channels :(

User avatar
djSupport
Windows/Phone App Dev (Admin)
Posts: 1635
Joined: July 9th, 2007, 6:57 pm
FreeStyler Version: 3.6.49
I Use FreeStyler for: Just for the Fun of it.
Location: Nuneaton, Warwickshire
Contact:

Re: Create fixture in Magic 3D easyview

Post by djSupport » September 20th, 2007, 7:44 pm

DJ Maq that was just an example....

djmaq
Possibly Becoming Qualified FS User
Posts: 52
Joined: August 2nd, 2007, 11:33 am
FreeStyler Version: 2.96h

Re: Create fixture in Magic 3D easyview

Post by djmaq » September 20th, 2007, 10:55 pm

Yes I know! My problem is that I can't put a color to a channel and dimm that channel/color. So your example was not so helpfull for me. I hoped somebody knows how to create a color channel which is dimmable.

User avatar
Mattotone
Android Dev (Moderator)
Posts: 1177
Joined: July 10th, 2007, 5:30 pm
FreeStyler Version: BETA
I Use FreeStyler for: Just for the Fun of it.

Re: Create fixture in Magic 3D easyview

Post by Mattotone » September 21st, 2007, 10:29 am

it is dimmable, send 0 to the red channel no red, send 225, full red send any number in between and get that value of red,
Same for blue, green.
Some fixture have a master dimmer to dim all channels, some don't.
Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/J4c5G8C
Deploy your next app in seconds. Get $100 in cloud credits from @DigitalOcean using my link: https://m.do.co/t/1dfa4b120c4c

djmaq
Possibly Becoming Qualified FS User
Posts: 52
Joined: August 2nd, 2007, 11:33 am
FreeStyler Version: 2.96h

Re: Create fixture in Magic 3D easyview

Post by djmaq » September 22nd, 2007, 12:52 am

Mmhh. Why is it worki' on your machine and not on mine? Step by step what I've done: I open Scanlibary. I set "number of channels" on 4. I set "libary type" on other. Then there is the message box "This type of fixture does not allow Pan and Tilt channels. Do you confirm?" I clicked yes. "Type and chanel name" I set on color. Than I clicked "new". In "effect type" "color icon" is choosen. In "Icon" is "color" choosen. Then I choose the color for the channel, for example red. "First DMX level" is set on 0, "last DMX level" is set on 255. Than I click OK. For channel 2, 3 and 4 I do the same. Then I got an error warning:"two channels have the same name" but I can store the fixture. If I now use the fixture in easy view the channels are off and can't be opened. Is only one channel set and channel 2, 3 and 4 ave no settings the channels which has setings is opened everytime and I can't dimm it.
Is it me? Am I understanding you right? Or is it something other?
It must be possible to create such a fixture. :roll:

If I try to realise it by RGB I'm missing the fourth channel if I create a color channel for it I can't dimm it (same problem like discribed on the top of this post).
Although I found a RGBY fixture in the folder "_generic". The first two channels were working. The last two were not workin. :cry: That would be the perfect fixture I think.

djmaq
Possibly Becoming Qualified FS User
Posts: 52
Joined: August 2nd, 2007, 11:33 am
FreeStyler Version: 2.96h

Re: Create fixture in Magic 3D easyview

Post by djmaq » October 4th, 2007, 10:50 pm

No more Ideas? Am I to stupid to create such a fixture or is it not possible?

djmaq
Possibly Becoming Qualified FS User
Posts: 52
Joined: August 2nd, 2007, 11:33 am
FreeStyler Version: 2.96h

Re: Create fixture in Magic 3D easyview

Post by djmaq » October 28th, 2007, 9:55 am

I contcted Nicolaudie. They told me that it is not possible to create such a fixture i want. So now I use some colored PAR Cans. I choose a normal PAR Can from the MAgic 3D Folde _Generic a Par Can. In the construction Mode I chose the PAR Cab and with the Color box I chose the color I want.
Hope it can help other poeple having the same problem.

Caloute
Knows how to turn Lights ON
Posts: 5
Joined: March 11th, 2018, 11:17 pm
FreeStyler Version: 3.645
I Use FreeStyler for: DJ

Re: Create fixture in Magic 3D easyview

Post by Caloute » April 17th, 2019, 11:05 am

Lol' might be a few years late but I would have created 4 by 1 Chanel device then put them close together.

Post Reply

Return to “FreeStyler Fixture Files - Help & Support”